Duinhove, buitenhuis van een notabele familie

In Juli 2020 verscheen mijn derde artikel, voor een deel gebaseerd op persoonlijke herinneringen, in het Bosch & Duin Magazine: Duinhove, buitenhuis van een notabele Utrechtse familie, over het buitenhuis van de Utrechtse familie Brom (en hun rechtsopvolger W. Maassen), waar de Belgische architect Huib Hoste en het Gemeenschap-lid, de kunstenaar Charles Eyck, verbleven en werkten (Architect Hoste werkte er waarschijnlijk aan het Belgenmonument te Amersfoort). Een aandeel erin betreft WO II en het erna door Leo Brom, in vereniging, creatief toepassen van de Wet op de Materiële Oorlogschaden, waardoor iemand, ondanks de tweede bouwstop van na de bevrijding, een nieuwbouwwoning kon oprichten. De bestaansperiode van het huis Duinhove betrof de jaren 1909 – 2001.

Duinhove, buitenhuis van een notabele familie